Τυφλή γυναίκα υιοθέτησε την τυφλή γατούλα που κακοποιήθηκε από ανηλίκους στη Φολέγανδρο

December 7, 2021

Τυφλή γυναίκα υιοθέτησε την τυφλή γατούλα που κακοποιήθηκε από ανηλίκους στη Φολέγανδρο

Διαφ.

Η Φιόνα είναι μία τυφλή γατούλα, ηλικίας περίπου ενός έτους, που ζούσε αδέσποτη στη Φολέγανδρο. Την φρόντιζε, μαζί με τις άλλες αδέσποτες γάτες της περιοχής, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Aria Boutique Hotel».

[ads3]


Τον περασμένο μήνα, η Φιόνα έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από δύο ανήλικα αγόρια. Την κυνήγησαν γύρω από την άδεια πισίνα του ξενοδοχείου κι όταν η τυφλή γατούλα παγιδεύτηκε, το ένα από τα παιδιά άρχισε να την κλωτσάει αλύπητα, ενώ το άλλο βιντεοσκοπούσε με το κινητό του. Οταν πίστεψαν ότι την είχαν σκοτώσει, τα δύο παιδιά έφυγαν χοροπηδώντας.

Η κακοποίηση καταγράφηκε στην κάμερα του ξενοδοχείου και μετά από καταγγελίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου άσκησε δίωξη εναντίον των παιδιών για την κακοποίηση της γάτας και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Εν τω μεταξύ, η τυφλή Φιόνα, που μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Μαργαρίτας Βάλβη, στην Σαντορίνη, κατάφερε να επιζήσει. Και μετά από ένα μήνα ανάρρωσης, έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο καινούργιο σπίτι της.

Η Φιόνα είναι μία τυφλή γατούλα, ηλικίας περίπου ενός έτους, που ζούσε αδέσποτη στη Φολέγανδρο. Την φρόντιζε, μαζί με τις άλλες αδέσποτες γάτες της περιοχής, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Aria Boutique Hotel».Τον περασμένο μήνα, η Φιόνα έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από δύο ανήλικα αγόρια. Την κυνήγησαν γύρω από την άδεια πισίνα του ξενοδοχείου κι όταν η τυφλή γατούλα παγιδεύτηκε, το ένα από τα παιδιά άρχισε να την κλωτσάει αλύπητα, ενώ το άλλο βιντεοσκοπούσε με το κινητό του. Οταν πίστεψαν ότι την είχαν σκοτώσει, τα δύο παιδιά έφυγαν χοροπηδώντας.

Η κακοποίηση καταγράφηκε στην κάμερα του ξενοδοχείου και μετά από καταγγελίες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου άσκησε δίωξη εναντίον των παιδιών για την κακοποίηση της γάτας και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση ανηλίκου.

Εν τω μεταξύ, η τυφλή Φιόνα, που μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Μαργαρίτας Βάλβη, στην Σαντορίνη, κατάφερε να επιζήσει. Και μετά από ένα μήνα ανάρρωσης, έφτασε αεροπορικώς στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο καινούργιο σπίτι της.

Ο άνθρωπός της είναι η Αννα-Μαρία Γκέρτσου, ψυχολόγος και ιδρυτής της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων-Οδηγών «Λάρα». Η κα. Γκέρτσου γεννήθηκε χωρίς όραση.

«Είμαι βέβαιη ότι ένας τυφλός άνθρωπος μπορεί να νιώσει καλύτερα τι βιώνει ένα τυφλό ζώο και η Ιωάννα-Μαρία καθημερινά μας αποδεικνύει ότι η τυφλότητα δεν αποτελεί απροσπέλαστο εμπόδιο για την ίδια…» έγραψε η Ελένη Ηλιοπούλου του zoosos.gr, η οποία πρωτοστάτησε στην δημοσιοποίηση της κακοποίησης και στην υιοθεσία της Φιόνας.«Για εμένα, η υιοθεσία της πέρα από δεδομένη, είναι και βαθιά συμβολική» έγραψε στο Facebook η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου. «Μέσα από την πράξη αυτή θα ήθελα να υπενθυμίσω πως ακόμα και σήμερα, οποίο ζωντανό πλάσμα «μειονεκτεί απέναντι στην κοινωνία των κανονικών», επειδή είναι «ανάπηρο», «τυφλό», «λειψό», «μη ικανό»…… καταδικάζεται σε αποκλεισμό, στιγματισμό, ψυχική και σωματική κακοποίηση. Όμως τελικά, η «τελειότητα των δήθεν ισχυρών» ηττάται, ακριβώς από αυτές κι αυτούς που επιχείρησαν να καταδικάσουν…»

Εδώ και λίγες ώρες, η τυφλή γατούλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από δυο ανηλίκους στη Φολέγανδρο και είχε αρχικά θεωρηθεί…

Gepostet von Ioanna-Maria Gertsou am Freitag, 15. November 2019
Πηγή