Η απίστευτη στιγμή που γαλάζια φάλαινα αδειάζει τα έντερα της στον ωκεανό

December 5, 2021

Η απίστευτη στιγμή που γαλάζια φάλαινα αδειάζει τα έντερα της στον ωκεανό

Διαφ.





Τη στιγμή που μια γαλάζια φάλαινα, το μεγαλύτερο πλάσμα της Γης, αδειάζει τα έντερά της βάφοντας κίτρινα τα νερά ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας κατέγραψε ο φακός – εικόνες σπάνιες, όπως λένε ερευνητές, που θα δώσουν κρίσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των τεράστιων αυτών θηλαστικών.

[ads3]


Το απίστευτο βίντεο με τη γαλάζια φάλαινα

Οι γαλάζιες φάλαινες μεταναστεύουν νότια κατά μήκος της ακτογραμμής της δυτικής Αυστραλίας αυτή την περίοδο και εκεί ήταν που κατέγραψε το περιστατικό μια κάμερα drone του φωτογράφου Ian Wiese.



Σύμφωνα με τον Κερτ Τζένερ του West Australian Centre for Whale Research το βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι οι γαλάζιες φάλαινες-ένα από τα πλέον απειλούμενα είδη της πανίδας του πλανήτη μας – βρίσκουν τροφή σε απόσταση 100 ν.μ. από την ακτή και αυτό «είναι μια ένδειξη της υγείας των ωκεανών».




Όπως τόνισε ο ίδιος, η γαλάζια φάλαινα με κάθε κίνηση του εντέρου της μπορεί να παράξει έως και 200 λίτρα περιττωμάτων, «που είναι βασικό συστατικό για το ωκεάνιο περιβάλλον γιατί δημιουργούν “βοσκοτόπια” για μικρά ψάρια και κριλ, ενώ συμβάλλουν στη δημιουργία της άλγης, που είναι πηγή για όλη την ενάλια ζωή».