Παγκόσμιος Συναγερμός για το Σφάγιασμα των Γαιδουριών – Ο Πληθυσμός τους παγκοσμίως Απειλείται με κατακερματισμό

December 3, 2021

Παγκόσμιος Συναγερμός για το Σφάγιασμα των Γαιδουριών – Ο Πληθυσμός τους παγκοσμίως Απειλείται με κατακερματισμό

Διαφ.





Ο μισός πληθυσμός γαϊδουριών παγκοσμίως θα μπορούσε να εξαλειφθεί τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς εκατομμύρια ζώα θανατώνονται για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση για την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.

[ads3]


Εκτιμάται ότι 4,8 εκατ. γάιδαροι σφαγιάζονται κάθε χρόνο για να ικανοποιηθεί η ζήτηση για μια παραδοσιακή συνταγή φαρμάκων με βάση τη ζελατίνη που ονομάζεται ejiao, σύμφωνα με νέα έκθεση από το Sanctuary Donkey. Με τον τρέχοντα ρυθμό, ο παγκόσμιος πληθυσμός των 44 εκατομμυρίων θα μειωθεί κατά το ήμισυ τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως προειδοποιεί η έκθεση. Οι πληθυσμοί γαϊδάρων στη Βραζιλία έχουν μειωθεί κατά 28% από το 2007, κατά 37% στη Μποτσουάνα και κατά 53% στην Κιργιζία και υπάρχουν φόβοι ότι οι πληθυσμοί στην Κένυα και τη Γκάνα θα μπορούσαν επίσης να υποβαθμιστούν από το εμπόριο. Η έκθεση αποκαλύπτει πώς τα γαϊδούρια, πολλά κλεμμένα από τις κοινότητες που βασίζονται στα ζώα, μεταφέρονται σε μακρινά ταξίδια χωρίς πρόσβαση σε τροφή ή νερό, και πως περίπου το 20% των ζώων πεθαίνουν στη διαδρομή.

Όσα ζώα επιβιώνουν φτάνουν στον προορισμό τους με τραύματα και σημάδια εξαθλίωσης από την κακομεταχείριση.

«Οι συνθήκες είναι απολύτως τρομερές σε μερικούς από τους τόπους που σφαγιάζονται τα γαϊδουράκια για αυτό το εμπόριο», δήλωσε η Faith Burden, διευθύντρια έρευνας και επιχειρησιακής υποστήριξης στο Sanctuary Donkey. «Η κλίμακα είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι γνωρίζαμε πριν». Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή ώστε ακόμα και φοράδες που εγκυμονούν ή νεαρά πουλάρια και άρρωστα και τραυματισμένα γαϊδούρια οδηγούνται σε σφαγή και επειδή οι τραυματισμοί και οι ασθένειες συχνά δεν επηρεάζουν την ποιότητα της ουσίας που χρειάζεται για το φάρμακο, οι έμποροι δεν έχουν κίνητρα να εξασφαλίσουν ανθρώπινη μεταχείριση, είπε.



Καθώς οι αριθμοί γαϊδάρων στην Κίνα έχουν μειωθεί κατά 76% από το 1992, η χώρα στρέφεται προς τις παγκόσμιες εισαγωγές για να καλύψει το κενό. Συνολικά, 18 χώρες έχουν αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της βιομηχανίας, αλλά ακόμη και όταν η σφαγή γαϊδουριών έχει απαγορευτεί, όπως στη Γκάνα και στο Μάλι, η έλλειψη ρύθμισης σημαίνει ότι η πρακτική συχνά συνεχίζεται ή πως τα ζώα αποστέλλονται πέρα από τα σύνορα για σφαγή αλλού, υποστηρίζει η έκθεση σύμφωνα με τον Guardian.

Eπειδή η πρακτική για τη δημιουργία του φαρμάκου δεν μπορεί να απαγορευθεί, το καταφύγιο γαϊδάρων αναγνώρισε τη σημασία του συστατικού στην κινεζική πολιτιστική κληρονομιά. Όμως κάλεσε τη βιομηχανία ejiao να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την εξεύρεση βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων, όπως το τεχνητά καλλιεργούμενο κολλαγόνο που προέρχεται από γάιδαρο, ενώ ταυτόχρονα πιέζει ώστε να περιορίζει τους δεσμούς με το παγκόσμιο εμπόριο γαϊδουριών.



Πηγή: www.lifo.gr