Ο Γιώργος Μαυρίδης μας εύχεται καλό χειμώνα, αγκαλιά με την Τσίχλα, τη σκυλίτσα που κακοποίησαν απάνθρωπα στην Ξάνθη

December 2, 2021

Ο Γιώργος Μαυρίδης μας εύχεται καλό χειμώνα, αγκαλιά με την Τσίχλα, τη σκυλίτσα που κακοποίησαν απάνθρωπα στην Ξάνθη

Διαφ.





σες φορές και να βλέπουμε φωτογραφίες του Γιώργου Μαυρίδη με την αγαπημένη του πια Τσίχλα, την κακοποιημένη σκυλίτσα από την Ξάνθη που υιοθέτησε, δεν τις χορταίνουμε.

[ads3]


Η Τσίχλα είναι η γνωστή σκυλίτσα που κακοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες με απίστευτη αγριότητα στην Ξάνθη όταν κάποιος επικίνδυνος την κατέκοψε με ψαλίδι και της έριξε οξύ στο στόμα, με αποτέλεσμα να πάσχει από μεγαοισοφάγο.

Η Τσίχλα, παρόλο που δεν έχει γίνει εντελώς καλά και μάλλον δεν θα γίνει, φαίνεται ευτυχισμένη και εντελώς διαφορετική από την κατάσταση που βρέθηκε. Είναι στην κυριολεξία ένα άλλο σκυλί, κάτι που το οφείλει όχι μόνο στον Γιώργο αλλά και στην ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών με φιλοζωική δράση ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΛΙΑ ΞΑΝΘΗΣ https://www.facebook.com/adespotouliaxanthis/ που ουσιαστικά της έσωσαν τη ζωή.

Ο tattoo artist και παρουσιαστής από τη Θεσσαλονίκη είναι γνωστό ότι αγαπάει πολύ τα ζώα και το δείχνει μιλώντας συχνά. Η τελευταία του φωτογραφία στη σελίδα του στο Instagram μας έφτιαξε τη μέρα. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η άλλη σκυλίτσα του Μόλυ, που ζει μαζί του χρόνια, δεν ζηλεύει.

Δυστυχώς το οξύ που της έριξαν στο στόμα της δημιούργησε μια πολύ σπάνια και άσχημη ασθένεια που λέγεται congenital megaesophagus (μεγαοισοφάγος). Πρόκειται ουσιαστικά για μια κατάσταση στην οποία ο οισοφάγος διευρύνεται και αδυνατεί να πιέσει την τροφή στο στομάχι. Για αυτό το λόγο πρέπει κάποιος να τρώει μόνο όρθιος και να παραμένει σε αυτή τη θέση για τα επόμενα 20-30 λεπτά που ακολουθούν το γεύμα, ώστε η βαρύτητα να υποβοηθά την κάθοδο της μπουκιάς στο στομάχι. Έτσι κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί.

Ο Γιώργος έχει αποφασίσει να βρει αυτόν που σακάτεψε την Τσίχλα. Ο επικίνδυνος και διαταραγμένος άνθρωπος-αν μπορούμε να τον πούμε έτσι-δυστυχώς κυκλοφορεί ελεύθερος. Ανώνυμες καταγγελίες κάνουν λόγο για επαγγελματία με μαγαζί.



Και όλοι φυσικά αναρωτιόμαστε. Σε μια τόσο κλειστή κοινωνία, τι περιμένει η αστυνομία για να τον βρει; Θέλει να τον βρει;




Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

 




Πηγή