Aδέσποτοw σκύλο που έχει εγκλωβιστεί σε ανενεργό ηφαίστειο Διασώζεται απο Γενναίους Ορειβάτες

November 30, 2021

Aδέσποτοw σκύλο που έχει εγκλωβιστεί σε ανενεργό ηφαίστειο Διασώζεται απο Γενναίους Ορειβάτες

Διαφ.





Aκολουθώντας ορειβάτες, αυτός ο σκύλος που χάθηκε σε υψόμετρο άνω των 5.000 μέτρων βρίσκεται στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή
Ανεβαίνοντας στην ψηλότερη κορυφή του Μεξικού, μια ομάδα πεζοπόρων άλλαξε για πάντα τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου. Τι θα γινόταν με αυτόν αν δεν είχε σωθεί;

[ads3]


Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία του Canelo . Ο σκύλος είχε κολλήσει στο Pico de Orizaba , ένα ηφαίστειο περίπου 5.700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας που βρίσκεται μεταξύ Veracruz και Puebla . Σε αυτή την απομονωμένη και ιδιαίτερα απόκρημνη περιοχή κινδύνευε η ζωή του τετράποδου περιπλανώμενου.

Όμως, τον Οκτώβριο του 2021, ο τετράποδος διασταυρώθηκε με πεζοπόρους, τους οποίους ακολούθησε στο μονοπάτι. Κάποιοι μάλιστα του πρόσφεραν κάτι να φάει, αναφέρει η Daily Mail .

Ωστόσο, στην κατάβαση, ο Canelo έμεινε πίσω, αντέχοντας το χιόνι και τις χαμηλές θερμοκρασίες . Κανείς δεν τον ξαναείδε.

Μια επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε.

Ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης μετά την ανάρτηση φωτογραφιών του αδέσποτου σκύλου στα social media. Δύο άτομα που εργάζονταν σε ένα τοπικό καταφύγιο ζώων διέσχισαν τους δρόμους με το όχημά τους, με την ελπίδα να σώσουν το ζωντανό.



Αντιμέτωποι με αυτήν την αποτυχία, το δίδυμο στράφηκε στον Layo Aguilar , έναν έμπειρο πεζοπόρο, για βοήθεια. Ο τελευταίος κατάφερε να συγκεντρώσει άλλους 30 ορειβάτες, κάποιοι από τους οποίους ήταν ακόμη φοιτητές. Ήταν όλοι αποφασισμένοι να σώσουν τον σκύλο.

Ευτυχώς, κατά την ανάβαση στο ηφαίστειο, οι διασώστες συνάντησαν τον Κανέλο !

Ο Canelo σώθηκε!

Ο σκύλος, υποσιτισμένος, όπως ήταν φυσικό πλησίασε την ομάδα των πεζοπόρων, που τον τάισαν. Ο Layo Aguilar τον έβαλε σε ένα μεγάλο σακίδιο, το οποίο μετέφερε στο δρόμο για το σπίτι, εναλλάξ με άλλους 2 συντρόφους.



Μόλις τελείωσε το ταξίδι, ο Layo τον οδήγησε κατευθείαν στο σπίτι του, όπου τον υποδέχτηκαν τα δύο σκυλιά του. Μη μπορώντας να τον φροντίσει, εμπιστεύτηκε τον Κανέλο σε έναν από τους εθελοντές στο τοπικό καταφύγιο. « Ένιωσα απαίσια όταν τον αποχαιρέτησαν, φαινόταν λυπημένος και θυμωμένος, αλλά ήταν για το καλό του. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να το κρατήσω », είπε.


Η επιζών έλαβε εκτεταμένη φροντίδα και θα προσφερθεί για υιοθεσία. Με το ζώο να γίνεται πρωτοσέλιδο στον τοπικό Τύπο, δεν θα αργήσει να βρει τη νέα του για πάντα οικογένεια.

Οι μέρες με ρίγη και μοναξιά που πέρασε στα βουνά δεν είναι παρά μια κακή ανάμνηση. Ο Canelo είναι έτοιμος να περπατήσει προς τη νέα του ζωή.




Πηγή